Om bloggen

Hej!

Jag är en småbarnsmamma och beteendevetare som tänkte blogga om ett synnerligen oglammigt vardagsliv, om kärleken som spirar över potatismoset och söta barn som ger gråa hår. För jag tycker att det är viktigt, en solidarisk handling mot föräldrar i allmänhet. Det behöver berättas om en annan sorts verklighet än den glänsande veckotidningslooken. Jag tror inte på perfektion, jag tror på kärleken och livet.

Livet är i mitt fall kladdiga mackor, dagissnor och leriga stövlar. Det är repor på det nylagda parkettgolvet och plåster på knäna. Det är potträning, som gärna misslyckas på den enda äkta mattan i huset. Det är kvillrande skratt eller illtjut mitt i natten. Det är sällan balanserat och harmoniskt, men charmigt på ett lite rufsigt sätt. Ungefär som jag, i mina bättre stunder.

Vill du läsa mer om vardagskaos och föräldramässiga hjältedåd hoppas jag att du ska gilla min bok: ”Bland rymdraketer och navelludd – en vardagshjältes betraktelser”

Bland rymdraketer och navelludd

Efterhand som tiden gått och barnen blivit större har en del av det mer traditionella bloggandet avtagit. Istället har jag försökt svara på de frågor kring barn och föräldraskap som dykt upp, och utökat menyfältet med allt fler sidor kring temat: Föräldratips.

Menyn har blivit en sorts uppslagsbok för tips och råd kring småbarnstiden: mat, sömn, tips på aktiviteter vid vabb och annat. Se det som tips, ingen regelbok. Jag länkar till källor där mer bakgrundsfakta kan läsas om man vill, men fokuserar själv främst på olika svårigheter, möjligheter och tänkbara förhållningssätt.

För livet är inte så enkelt att det finns ett facit, ett sätt som fungerar för alla, i alla situationer. Vi gör så gott vi kan, provar oss fram och lyckas ibland bättre, ibland sämre. Jag hoppas att dessa sidor kan hjälpa dig att hitta inspiration och känna stöd i de val du gör. Kram!

Annons

9 kommentarer till Om bloggen

 1. Helena Nygren skriver:

  Vilken fantastisk blogg!!! Ta aldrig bort den! Sluta inte skriva!!!
  Tack för att du med dina härliga formuleringar får mig ännu mera övertygad om att skaffa barn, trots att jag inte har någon pappa till det. Känner redan efter tre inlägg att jag kommer att finna stöd och kraft i ditt liv. Tack!

  • vardagsmos skriver:

   Tack själv för dina uppmuntrande och värmande ord! Jag hoppas leva upp till förväntningarna, men om inspirationen tryter och det blir långt mellan nya inlägg så kan du titta på kategorierna Bebisliv eller Familjeliv 2010, 2011 och 2012 där det finns material från när barnen var mindre, och jag hann blogga mer under allt vabbande. 🙂

 2. Sanna skriver:

  Hej! Tack för att du delar med dig av din kunskap o klokhet! Din blogg är ett stort stöd för mig, tack!!!

 3. Så glad att jag hittat dig! Min man reser en del och jag är ensam (och tvillinggravid) med världens sötaste och trotsigaste fyraåring. Läggningen är mardröms scenariot, vi har prövat både den bestämda ”ord och inga visor vägen” och den mjuka förståndiga vägen. Och jag blir hans skräphög när vi är ensamma, för att pröva mig antar jag. Men så läste jag dina rader om sömn, om stissiga barn innan sovdags, speedade små myror över hela kroppen och dess olika bemötande. Jag kommer läsa det om och om igen! Just ikväll räckte mina lugnande händer på hans rygg och en ljudbok in i john blunds värld. Tack för det! Jag ska be min man läsa också. Du är grym och hjälper säkert många fler än vad du anar! All creed, välsignelse och lycka till dig! Kram kram Therese

 4. Cim skriver:

  Hej!
  Hamnade av en slump på din blogg efter googlande på ”bebis och sömn”, efter ännu en natt med alldeles för många vaknanden för att mamman ska få tillräckligt mef sömn 😉

  Började läste ett inlägg, klickade vidare till nästa och jag blev som trollbunden av att läsa det du skriver om spädbarnstiden! Min son är 6 v och jag önskar att jag hittat hit redan när jag var gravid! Du skriver så mycket intressant, klokt och med en sån otroligt fin ton att man blir helt varm i hjärtat.
  Jag var snabb att tipsa vidare till min vän som har en dotter på 7 v!
  Vill väl egentligen bara säga varmt tack för att du delar med dig! 🙂
  /Cim

  • vardagsmos skriver:

   Tack så mycket! Det värmer verkligen! Så roligt när det jag skriver kan kännas som stöd och inspiration i föräldraskapet, för det är precis det som är tanken. Ingen regelbok, ingen ”metod”, utan idéer och förslag – sådant vi själva lärt oss längs vägen och gärna vill dela med andra.
   Snart kommer en bok också! 🙂

 5. Cim skriver:

  Ser fram emot den boken! 🙂

 6. vardagsmos skriver:

  Hej!
  För er som är nyfikna på boken jag pysslat med sista tiden, så kan man läsa mer om den – och köpa den till förmånligt pris – här: https://vardagsmos.wordpress.com/bland-rymdraketer-och-navelludd/
  ”Bland rymdraketer och navelludd – en vardagshjältes betraktelser” bygger på berättelser, kåserier och blogginlägg från småbarnsåren. En befriande möjlighet att skratta åt andras (min) ofullkomlighet, men också hög igenkänningsfaktor för de flesta föräldrar.
  Glad sommar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s