Julklappstips!

Årets julkalender på SVT (”Tusen år till julafton”) är underbar, tycker vi. Hela familjen samlas till frukost, och ibland igen framåt eftermiddagen till, för att titta, fnissa och ta tillfället i akt att prata om viktigheter som kommer upp. Viktigt att förstå varifrån vi kommer, tycker jag. Att mycket av det vi har och är vana vid idag inte är självklart, inte kommit av sig själv. Att mat inte är en självklarhet för alla, inte varit det alltid. Om resurser, utveckling och politik. Den är rolig, men samtidigt pedagogisk och tydlig på många sätt.

Apropå kalendrar: Nu i december har Idus förlag en rolig adventskalender där de rear ut ett urval böcker till kanonpris varje dag. Dessutom har de ett jättefint december-erbjudande med en 15% rabatt som du säkert inte vill missa!

Kanske vill den lässugne småbarnsföräldern ha ett helt presentpaket i julklapp? För såklart vill du, dina kollegor, fastrar och kusiner gärna ha ett exemplar av åtminstone min bok (”Bland rymdraketer och navelludd – en vardagshjältes betraktelser”) i julklapp?! Den sägs vara ett måste för alla småbarnsföräldrar. 🙂

Bland rymdraketer och navelludd
Idus förlag ger också ut ett stort urval fina, roliga och spännande barnböcker, såsom de omtyckta böckerna om Svea, Abbe och hans vuxna  och Kråke.
Där finns även de söta böckerna om Snipp och Snopp, av Tony Cronstam, med ett fint jämställdhetsbudskap för de mindre barnen (förutsatt att deras vuxna inte tillhör de som bekymrar sig svårt över ämnet).

Nu ska vi viga helgen åt att baka pepparkaksslott och klä granen grann. Men först skulle det städas. Jag satte man och barn i arbete och smög undan för att hinna skriva detta. Lillen kom på mig och tyckte att jag kunde städa istället – istället, inte också.
Pappan kom till mitt försvar och åberopade att jag brukar vara den som städar och någon rättvisa får det vara. Och vad händer då, mitt i julstämningen? Jo: Ingen protesterade! Istället hörde man snart förnöjt nynnande (och en del plockande med upphittade leksaker och samlingskort). Ibland går saker lättare än man tror, och ibland går det att skala bort barnen från elektroniken till förmån för verkligheten.
Och nu var de klara visst. Tänk så fort det kan gå när pepparkaksdegen lockar!

Så nu får jag säga tack för idag och önskar er alla en fin adventshelg och glad Lucia !

Om vardagsmos

Beteende- och samhällsvetare med författarambitioner. Mamma till två barn och (hittills) en bok: "Bland rymdraketer och navelludd - en vardagshjältes betraktelser"
Detta inlägg publicerades i Författeri och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s