Lite skoj om att ha eller inte ha barn

Utan att ta det alltför allvarligt, men här är ett, av oss, älskat videoklipp:
Den brittiske komikern Michael Mc Intyre beskrev livet som förälder mycket träffsäkert under sin julshow härom året. ”Folk som inte har barn – de har ingen aning!”.

Han beskriver hur ett förälskat par konverserar sött med varandra innan de får barn: ”Åh, vore det inte gulligt med en liten bebis?”, ”Du skulle bli en så bra mamma / pappa…” Ack dessa drömmar om livets fulländning, så snabbt tillintetgjorda av verkligheten. De enklaste saker, saker man inte ens brukade tänka på som saker, blir med ens ytterst komplicerat sedan man blivit förälder. Saker som: att lämna huset. Ja, ni förstår säkert, ni som har barn…

Vi skrattade iallafall så tårarna rann. Känner att det är dags att bjuda er trogna läsare på en liten karamell. Till natten önskar jag er alla: ”Good luck”

PS För mer kul-igenkänningsfaktor-made-artsy, se tidigare inlägg med länkar till: Villapop, illustrerat föräldraskap och Oh, you terror

PS 2 Uppdatering: ”Upworthy” serverade nyss ett smakprov på ytterligare igenkännings-lästips (15 miniserier, jag personligen gillar nr 2 och 4 bäst) av serietecknaren Brian Gordon. Han gör underbart roliga och träffsäkra illustrationer av föräldraskap på sidan Fowl language comics.

Om vardagsmos

Beteende- och samhällsvetare med författarambitioner. Mamma till två barn och (hittills) en bok: "Bland rymdraketer och navelludd - en vardagshjältes betraktelser"
Detta inlägg publicerades i Familjeliv och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s