Lördagsmys

I lördags morse gjorde barnen frukost på sängen till oss.

De bredde smörgåsar, fixade juice och kokade t o m kaffe själva. Visserligen var det socker och kaffepulver i halva köket efteråt, men de gjorde sitt bästa, kaffet blev gott och de var nästan lika stolta som vi. Lillen klampade först uppför trapporna och serverade sin smörgåsbricka, iklädd théhuva. Storebror allvarligt efter, balanserande kaffekopparna.

Sedan blir det mys. Kladdiga sängkläder, kaffespill och trassliga lakan.

Barnen var själva alltför uppspelta för att ligga kvar och gona sig någon längre stund. Inom kort var det en fullutrustad riddare och en liten pirat som skuttade runt, med en eller annan raket i handen. Strax därpå hade det producerats en piltavla och poängräkningstabell, som tejpades upp på vår garderobsdörr. Raketen kastades mot tavlan och nogsam poängräkning skedde. Det är kreativt, onekligen. Fantasifullt. Säkert också bra träning för dom att kasta prick – men en särskilt fridfull lördagsmorgon blir det inte.

Vi gick upp och städade köket istället.

Om vardagsmos

Beteende- och samhällsvetare med författarambitioner. Mamma till två barn och (hittills) en bok: "Bland rymdraketer och navelludd - en vardagshjältes betraktelser"
Detta inlägg publicerades i Familjeliv 2013 och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s